FLASKEPOST - KUNSTEN Å LAGE FISKESUPPE PÅ STRANDEN MED BARN

En nydelig dag ved Hardangerfjorden. Solen silte ned gjennom skydekket, vannet var varmt, sanden var hvit, flyndra var treg og i bakgrunnen skimtes Folgefonna.

03.09.2014

 

Det er kun to forutsetninger for en vellykket lunsj en søndags formiddag:

1. Alt hva barna har lyst å putte i suppa må med. Blåskjell, krabber, stein, flyndre.

2. Alt må skje i våtdrakt.

 

 

OPPSKRIFT PÅ STRANDSUPPE

- Sauter løk i smør og krydderurter på gassprimus.
- Tilsett skjell, krabber, pluss eventuellt en stor stein.
- Tilsett fløte og buljong, sitron, salt.
- Til slutt fisken.

Serveres med grovt brød, smør og mange skjeer. Ofte er det flere på stranden som vil være med å spise.

Hemmeligheten er ikke hva man putter i, men hva barna legger oppi. De vil alltid spise det de har selv vært med å lage. ( jo mer fløte, jo bedre.)

Som aperetiff og for å imponere dei andre på stranden, kan man alltids servere litt kråkebolle-rogn med sitron. Det er alltid flott for barna å kunne vise fram hva de kan.

Det flotte med strandlivet er at barna kan hente ingrediensene til suppen på den dybde som passer de.


Jasmin på 9 år tar ansvar for å hente kråkeboller selv på 8 meter.
De to på 6 år tar ansvar for krabber og blåskjell. "Pappa henter fisken."

Skrevet av Natalia Golis (Mammaen)

Takk!
Med vennlig hilsen Anders og Natalia