Flaskepost - kunsten å lage fiskesuppe på stranden med barn
En nydelig dag ved Hardangerfjorden. Solen silte ned gjennom skydekket, vannet var varmt, sanden var hvit, flyndra var treg og i bakgrunnen skimtes Folgefonna.
03.09.2014
Det er kun to forutsetninger for en vellykket lunsj en søndags formiddag:
1. Alt hva barna har lyst å putte i suppa må med. Blåskjell, krabber, stein, flyndre.
2. Alt må skje i våtdrakt.
OPPSKRIFT PÅ STRANDSUPPE
- Sauter løk i smør og krydderurter på gassprimus.
- Tilsett skjell, krabber, pluss eventuellt en stor stein.
- Tilsett fløte og buljong, sitron, salt.
- Til slutt fisken.
Serveres med grovt brød, smør og mange skjeer. Ofte er det flere på stranden som vil være med å spise.
Hemmeligheten er ikke hva man putter i, men hva barna legger oppi. De vil alltid spise det de har selv vært med å lage. ( jo mer fløte, jo bedre.)
Som aperetiff og for å imponere dei andre på stranden, kan man alltids servere litt kråkebolle-rogn med sitron. Det er alltid flott for barna å kunne vise fram hva de kan.
Det flotte med strandlivet er at barna kan hente ingrediensene til suppen på den dybde som passer de.
Jasmin på 9 år tar ansvar for å hente kråkeboller selv på 8 meter.
De to på 6 år tar ansvar for krabber og blåskjell. "Pappa henter fisken."
Skrevet av Natalia Golis (Mammaen)
Takk!
Med vennlig hilsen Anders og Natalia