Sommer ved sjøen - familie og barn

Sommer ved sjøen - familie og barn

 

Drømmer du om lange dager ved sjøen, barn som koser seg i fjæra og utforsker strandsonen i timesvis?

Godt utstyr gjør opplevelsen ved sjøen litt enklere og er en god kickstarter for svømmeopplæringen. Med en vannsportdrakt og strandsokker kan barna holde seg varm lenge, de unngår å skjære seg på rur og skarpe steiner og slipper unna sviende brennmaneter. Det gir barna et godt utgangspunkt for til å bli trygg i vannet. 

 

Utstyret gjør det også lettere å bade både der det er strand og svaberg. Godt beskyttet av drakten er hverken tang, maneter eller krabber skremmende, men spennende liv som barna vil utforske nærmere. Vannsportdraktene til barn tåler mye både på innsiden og utsiden, og er lett å ta av og på.
 

Du husker gjerne når du selv var barn og kunne utforske et lite område i timesvis, hvordan alt føltes så mye større, små oppdagelser var store og fantasien aldri tok slutt. Sånn er det for barn til alle tider. Godt utstyr gjør bare opplevelsen ved sjøen litt enklere. Med snorkel, briller, svømmeføtter og drakt som holder deg og barna varme kan det bli mange gode opplevelser i strandkanten og etter hvert litt lengre ute. Draktene gir også oppdrift slik at barna flyter bedre og kan utfordre seg selv i vannet. Badesesongen blir utvidet og du kan utnytte soldager ved sjøen mens barna koser seg lenge før vannet har fått behagelig badetemperatur. 


Barn som snorkler med våtdrakt i sjøen

 

Leke og snorkle eller fridykke? Ja takk, begge deler

Sjøen og strandsonen gir mange flotte muligheter for fellesskap, lek og utforsking. Om man bare ønsker å holde barna varme når de leker eller snorkler i strandsonen eller om man ønsker å prøve fridykking for hele familien er opp til deg. Det viktigste er å ta det i barnas tempo og la dem kose seg mens de utforsker livet i sjøen. Når de er klare for det kan de få prøve seg på korte turer under vann sammen med de voksne.

 

Om utstyr til barn

Vannsportdrakter/vanlige våtdrakter har nylontekstil-overflate både utenpå og inni, og er dermed lette å ta på og tåler mye både på innsiden og utsiden. Dette er de mest praktiske draktene for lek i vannkanten, inkludert svømming og snorkling. Frivannsliv tilbyr slike drakter i ulik tykkelse med og uten hette, se hele sortimentet her.

Nå tilbyr vi også våtdrakter med Open Cell til barn som vil fridykke. Disse draktene krever mer teknikk for påkledning, og man må være forsiktig med materialet på innsiden, men de slipper inn minimalt med vann, og kan brukes større deler av året uten at man fryser, og er dermed ideelle for fridykking. Mange fridykkere som har barn som vil være med, gleder seg over denne satsningen. Vi anbefaler ikke å kjøpe en slik drakt hvis ikke en av de voksne selv er vant til å bruke en open cell-drakt. Dette er fordi det kreves litt teknikk for å få drakten av og på. Se fridykkerdrakten for barn her.

Med det riktige utstyret kan barna være i vannet helt fra sent på våren og utover høsten. I denne artikkelen går vi igjennom hvilke våtdrakter, hansker, soker og annet utstyr som kreves hvis barna vil utvide badesesongen, og kommer med produktanbefalinger. 

Lurer du på hva vi anbefaler til barna i sommerferien? Det kan du lese om i denne artikkelen.

 

Se hele vårt sortiment av utstyr til barn her.

 

 

Tilbake til bloggen