Oppdag snorkling

Snorkling er en fin måte å utforske sjøen på. Det er en typisk sommeraktivitet hvor man svømmer mye i overflaten og gjerne gjør små dykk innimellom.

Til snorkling bruker man som regel våtdrakter med glidelås, snorkler med ventil og korte svømmeføtter, og i denne artikkelen forteller vi om de viktigste detaljene rundt utstyr til snorkling.

Vi har et bredt utvalg av dykkermasker, snorkler, svømmeføtter, våtdrakter og komplette utstyrspakker til snorkling. Vi har også et bredt utvalg snorkleutstyr til barn.

Under kan du lese om hvilket utstyr som passer til snorkling.

Våtdrakt

Når sjøtemperaturen er god stiller det færre krav til våtdrakten enn den gjør om vinteren. Våtdrakter med glidlås er det mest vanlige å bruke, og disse får man i ulike tykkelser, fra de tynneste "sommerferie-draktene" til 7mm-drakter med hette som kan brukes i en mye større del av året.

Våtdrakter med glidelås har nylon på innsiden og er lette å få av og på uten at man trenger såpevann slik som til fridykkingsdrakter. Draktene i vårt sortiment er av svært høy kvalitet, og har solide glidelåser, gode løsninger for å begrense vanninntrengning samt gode snitt og et rikt utvalg av størrelser.

Andre snorkleplagg

BAREs Exowear-serie har drakter, topper, shortser og annet som er ypperlig til sommersnorkling. Dette er lette plagg med bedre varmeeffekt enn de vanlige svømmeplaggene.

Dykkermaske og snorkel

Alle vanlige dykkermasker kan brukes til snorkling, så her handler det om å finne masken som passer deg. Likevel vil mange foretrekke de maskene som gir aller best synsfelt og gjerne i litt friske farger.

Snorkler kommer både med og uten ventil. Når man svømmer mye rundt i overflaten oppleves  det som enklere å "blåse ut" vann fra en ventilsnorkel fordi vannet blåses ut gjennom ventilen i stedet for at det må ut selve røret. Når det er sagt kan likevel snorkler uten ventil fint brukes til snorkling.


Svømmeføtter

"Vanlige", korte svømmeføtter med hel fotlomme eller hælstropp er lette å bære med seg og letthåndterlige i vannet. Når man beveger seg mye i overflaten eller har kortere dykk er disse effektive nok. Motstykket er lange fridykkerfinner som gir mer effekt og krever mindre krefter, noe som er viktig på dypere dykk, men mange kan oppleve lange finner som litt uhåndterlige.

Hvis man bruker våtsko i svømmeføttene velger man modeller med hælstropp, er man barføtt anbefaler vi finner med hel fotlomme.


Trenger jeg blybelte?

Hvis du svømmer rundt i en tynn våtdrakt midt på sommeren vil du kunne svømme ned under vann uten særlige anstrengelser. Velger du en tykkere drakt, f. eks 5mm eller 7mm vil neoprenet i drakten skape oppdrift og gjøre det vanskelig å komme seg nedover i vannet. Ligger du i overflaten gjør det ikke noe, men ønsker du å utforske livet under vann trengs det blybelte med blylodd. I denne artikkelen kan du lese mer om dette.

Snorkler du sammen med barn?

Snorkling er en kjempefin aktivitet å gjøre sammen med barna, også her har vi et bredt utvalg av utstyr. Vi anbefaler at barn ikke bruker snorkel før de er 7-8 år gamle, og da under oppsyn. Det er viktig at de lærer seg å ta dype ut- og innpust så all luften i snorkelen byttes ut. Barnesnorkel (volum på 1-1,2dl) skal brukes frem til barnet veier omtrent 50kg, da kan man gå over til voksensnorkel (volum rundt 2dl).

Fridykking og snorkling med barn

1 av 3