Oppdag
dykking

Skal du straks ta dine første pust under vann? eller er du en erfaren teknsik dykker med mange hundre trimixdykk?  Kanskje er du yrkesdykker og på jakt etter din neste tørrdrakt eller ny vams? 

Dykking kan være en spennende hobby med hyppige besøk på krigsvrak som vrakdykker, jaktdykk, fotodykk eller en fulltidsjobb med variert hverdag. Uansett hvilken kategori du er i står vår salgsavdeling og serviceavdeling klar til å hjelpe. 

Med 24.000km er norskekysten en av verdens lengste, disse 24.000km er spekket med fantastiske naturopplevelser og uforgremmelige eventyr. Er du interessert i fangstdykking er Norge et av de få gjenværende land det fremdeles er lov å ta fangst med luft på ryggen. Er du interessert i maritim historie, kan den samme kystlinjen by på hundrevis av dykkbare vrak.  

Tørrdrakt
Vi har et bredt utvalg av tørrdrakter for alle formål fra store anerkjente merker som Bare og Foruth Element. Om du trenger neoprendrakt eller skalldrakt, så har vi flere gode alternativer og stort lager utenfor Bergen. Vår serviceavdeling står klar til å gjøre mansjettbytter, glidelåsbytter, montering av ringsystemer med kort ventetid. 

BCD - Vest
Akkurat som en god tursekk er BCD`ens passform viktig for å avlaste ryggen best mulig på land og gi deg stabilitet under vann og nok oppdrift til å flyte komfortabelt i overflaten. Vi har jakkevester, vingevester, vingesystem og sidemount fra Hollis og Zeagle så uansett hvilken konfigurasjon du liker best, har vi utstyr til å møte dine ønsker. 

Hansker og hette
Selv på sensommeren er det forholdsvis kjølig i dypet, dette betyrt at vi må isolere oss godt fra kulden. Velg våthansker mellom 2,5mm - 7mm, 3finger eller 5finger. Alternativt kan du bruke tørrhansker enten mansjett mot mansjett eller montert på et ringsystem.
Hodet er en av plassene hvor vi har høyest varmetap, dette gjør det svært viktig at man har en hette med rett tykkelse og passform. Hetten skal sitte stramt men komfortabelt. Ønsker man en helårshette er 7mm er god tykkelse, skal man derimot ha en varm vinterhette er 9mm gjerne med en ishette i tillegg den rette løsningen. 

Dykkemaske
De fleste dykkemasker kan brukes til vanlig rekreasjonell dykking. Det som likevel kan være lurt å teste er følgende:
• Får man godt grep på nesen så man kan utligne på vei ned?
• Blir masken trukket inn mot ansiktet når man puster inn med nesen så man er sikker på at den er tett?
• Er det god nok avstand fra pannen og frem til maskerammen slik at man ikke får et ubehagelig trykk mot pannen når masken brukes?

Hvis denne listen er "krysset av" og du i tillegg vet at masken har tempererte glass og behagelig silikon har du funnet "den rette".

Helmasker
Noen dykkere bruker helmasker enten grunnet behov for kommunikasjon, overflateforsynt gass, eller bare fordi de ønsker bedre beskyttelse mot bla. brennemaneter, her har vi et godt utvalg masker fra amerikansje OTS som passer både rekreativt og proffesjonelt bruk.

Snorkel
Snorkelen er et redskap for apparatdykkere som er bedre å ha, men ikke trenge enn å trenge, men ikke ha. Vi anbefaler derfor fleksible sammenleggbare snorkler til dykkere. Denne får plass i lommen på BCD eller tørrdrakt og er klar til bruk når du trenger den. Se vårt brede utvalg av snorkler her

Svømmeføtter
Tørrdraktsdykkere med full vinterbekledning i kaldt vann, setter høyere krav til svømmeføttene enn dykkeren som koser seg på maldivene i varmt vann. Grunnen til dette er at man skubber en større masse gjennom vannsøylen og trenger derfor mer kraft. Vi har et rikt utvalg sømmeføtter perfekt for reiser fra Oceanic og vi har svømmeføtter i gummi fra Hollis og Zeagle som egner seg bedre i kaldt vann med tyngre utstyr.

Pusteventil
Pusteventiler kommer i et par forskjellige utførelser og hvilken som paser best for deg defineres av bruksområdet du ser for deg. Dykker du en gang i blant og utstyret gjerne blir liggende lagret en lenger periode anbefaler vi membranventiler fra Hollis eller Zeagle. Dykker du omtrent ukentlig og gjerne dypt med dobbelsett er stempelventiler fra Atomic en investering verdt å gjøre. Uavhengig er det viktig at pusteventilene dine er godkjent etter EN250A standarden slik at de er godkjent for bruk i kaldt vann. 

Slanger
Slanger på et ventilsett til dykking har generelt sett en anbefalt levetid på fem år. Vi har et bredt utvalg av Miflex og Hollis slanger til pusteventiler.

Dykkecomputer
I en app basert verden hvor teknologi og sømløs dataoverføring betyr noe, kan det være lurt å investere i en dykkecomputer som har bluetooth støtte og app for loggføring av dykk, oppdatering av firmware og tilsvarende funksjoner. Rent praktisk er det en god plan å vektlegge egenskaper som LED skjerm, og støtte for type dykk du gjerne ser for deg å drive med over de neste fem år. En dykkecomputer bør som et rent minimum støtte nitrox. Vi har noen av markedets mest populære computere fra Shearwater, Garmin og Oceanic. 

Flaske
I Norge anbefales stålflasker som primærflaske grunnet deres negative oppdriftsegenskaper. Vi har et bredt utvalg Eurocylinder- og MES-flasker i stål og aluminum. Ser vårt utvalg her.

Våre merkevarer

Vanlige spørsmål

Use this text to answer questions in as much detail as possible for your customers.

Use this text to answer questions in as much detail as possible for your customers.

Use this text to answer questions in as much detail as possible for your customers.

Webinar om dykking

Trenger du en oppfriskning av teori, sikkerhet og utstyrssjekk før du tar i bruk dykkeutstyret ditt igjen? Bli med en av våre erfarne instruktører på et gratis re-activate webinar.

SE VÅRE PRODUKTER TIL DYKKING

Kontakt dykkeavdelingen

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.