Våtdrakter til fridykking

Våtdrakter til fridykking kommer i ulike tykkelser og har det til felles at de er todelt, uten glidelås, og uten innvendig nylon.

På grunn av dette må man bruke såpevann eller påføringsmiddel for å få dem på. Grunnen til at de er laget på denne måten er at de skal være varme når det er kaldt i vannet og man skal være lenge i vannet med lav puls, det vil si at de ikke må slippe inn vann slik som vannsportdrakter gjør. Vi har et bredt sortiment med våtdrakter til fridykking.

FAQs om våtdrakt til fridykking

Hvilken våtdrakt bør jeg velge?

Hvis du ønsker å fridykke og være i sjøen selv når det er kaldt, bør du velge en fridykkerdrakt. Vi kaller disse "open cell" fordi det ikke er nylon på innsiden.

Hvis du vil ha en drakt til bruk hele året er det lurt å velge 7mm. Til sommerbruk kan det holde med 3mm eller 5mm, og hvis du dykker mye kan det være kjekt å ha en 9mm-drakt midt på vinteren.

Hvordan tar man på en våtdrakt?

En fridykkerdrakt har ikke nylon på innsiden, derfor har innsiden svært høy friksjon. For å få den på må man skylle den innvendig med vann iblandet Slippy påføringsmiddel eller mild, hudvennlig såpe. Se en video som viser hvordan man tar av- og på fridykkerutstyret på denne siden.

Hvordan vet jeg at våtdrakten passer?

Du finner riktig størrelse ut ifra størrelsestabellen på produktsiden, men man kan aldri være 100% siden vi alle har litt ulik kroppsfasong. Hvis drakten føles trang og du får dårlig bevegelighet for hodet anbefaler vi å gå opp en størrelse.

Når du har bestillt en våtdrakt har du fremdeles bytterett så lenge drakten kun er prøvd i dusjen. Det er svært viktig å bruke et påføringsmiddel eller mildt såpevann når du prøver drakten. Les mer om garanti og retur på denne siden.

Hvordan vasker man en våtdrakt?

En våtdrakt vaskes for hånd med en mild såpe. Vi anbefaler Gear Aid våtdraktshampo til dette. Hvis drakten begynner å lukte selv etter vask, kan du bruke en luktfjerner.

Hvordan reparerer man en våtdrakt?

Det er lett å få små neglemerker i en fridykkerdrakt. Det kan også komme rifter i våtdrakten hvis man er uforsiktig ved påkledning. Heldigvis er det stort sett enkelt å reparere disse skadene selv. Les om det i denne artikkelen.

Jeg vurderer å kjøpe en utstyrspakke, hvilken skal jeg velge?

Les vår guide om hvilken pakke som passer best til deg på denne siden.

Fridykkerdrakter til helårsbruk

Fridykkerdrakter til vår, sommer og høst

Fridykkerdrakter til vinterbruk