Våtdrakter til fridykking

Våtdrakter til fridykking kommer i ulike tykkelser og har det til felles at de er todelt, uten glidelås, og uten innvendig nylon.

På grunn av dette må man bruke såpevann eller påføringsmiddel for å få dem på. Grunnen til at de er laget på denne måten er at de skal være varme når det er kaldt i vannet og man skal være lenge i vannet med lav puls, det vil si at de ikke må slippe inn vann slik som vannsportdrakter gjør. Vi har et bredt sortiment med våtdrakter til fridykking.

SOMMERDRAKTER 3-5MM

Fridykkerdrakter for den varme delen av året.

SE UTVALGET HER

HELÅRSDRAKTER 6-7MM

Fridykkerdrakter til helårsbruk.

SE UTVALGET HER

VINTERDRAKTER 9mm

Fridykkerdrakter til midtvintersbruk.

SE UTVALGET HER

ISOLASJONSPLAGG

Underbekledning til fridykkerdrakter.

SE UTVALGET HER

SKREDDERSYDDE VÅTDRAKTER

Fridykkerdrakter som lages etter mål.

SE UTVALGET HER

Tilbehør

Tilbehør og produkter til reparasjon og vask.

SE UTVALGET HER

FAQs om våtdrakt til fridykking

Hvis du ønsker å fridykke og være i sjøen selv når det er kaldt, bør du velge en fridykkerdrakt slik den du ser på her, vi kaller disse "open cell" siden det ikke er nylon på innsiden.

Hvis du vil ha en drakt til bruk hele året er det lurt å velge7mm. Til sommerbruk kan det holde med3mm eller 5mm, og hvis du dykker mye kan det være kjekt å ha en9mm-draktmidt på vinteren.

En fridykkerdrakt har ikke nylon på innsiden, derfor har innsiden svært høy friksjon. For å få den på må man skylle den innvendig med vann iblandetSlippy påføringsmiddeleller mild, hudvennlig såpe. Se en video som viser hvordan man tar av- og på fridykkerutstyretpå denne siden.

Du finner riktig størrelse ut ifra størrelsestabellen på produktsiden, men man kan aldri være 100% siden vi alle har litt ulik kroppsfasong. Hvis drakten føles trang og du får dårlig bevegelighet for hodet anbefaler vi å gå opp en størrelse.

Når du har bestillt en våtdrakt har du fremdeles bytterett så lenge drakten kun er prøvd i dusjen. Det er svært viktig å bruke et påføringsmiddel eller mildt såpevann når du prøver drakten. Les mer om garanti og retur på denne siden.

En våtdrakt vaskes for hånd med en mild såpe. Vi anbefalerGear Aid våtdraktshampotil dette. Hvis drakten begynner å lukte selv etter vask, kan du brukeen luktfjerner.

Det er lett å få små neglemerker i en fridykkerdrakt. Det kan også komme rifter i våtdrakten hvis man er uforsiktig ved påkledning. Heldigvis er det stort sett enkelt å reparere disse skadene selv. Les om det idenne artikkelen.

Les vår guide om hvilken pakke som passer best til deg på denne siden.