Havjegeren 2023 - Kåringer og utmerkelser

Se annonseringen av årets havjeger 2023, hør intervju med vinneren og hør spennende historier 😊

Vi gratulerer Raymon Iden Nilsen med seieren i Havjegeren 2023. Gjennom året har han vist en stor vilje til å prøve nye teknikker, besøke nye plasser og har delt sine historier på glimrende vis med mat og opplevelser i fokus. En velfortjent seier! 

Undervannsjeger Poeng

Raymon Iden Nilsen

41

Krzysztof Klimas

40

Pål Bierman Jørgensen

32

Thomas Erik Sande

26

Michael Byø

22

Hans Christian Furnesvik

20

Adrian Sunde

18

Paul Arne Feenstra

16

Joachim Tømt Kalberg

12

Fredrik Systad

10


På denne siden finner du utvalgte kåringer og utmerkelser fra Havjegeren 2023. Hver måned kåres månedens havjeger som får tilsendt Havjegerkoppen ☕️. Se nederst på siden for oversikt over poengtildeling 2023.

Vi vil trekke frem unike, spesielle eller spesielt inspirerende fangster på denne siden, til felles inspirasjon. Vil du lese mer om hva Havjegeren er? Det gjør du på denne lenken.

 

 

 

 

Månedens havjegere oktober og november 2023  - Joachim og Tor Olav Kalberg! 
Vi beklager en litt sen kåring, men se her! Far og sønn stikker av med prisen som månedends havjegere for oktober og november! Disse to står på året rundt, sprer godt humør og har alltid smilet på lur! Gratulerer til dere begge, kaffe- og kakaokopp kan hentes på Frivannsliv 😊

 

Månedens havjeger september 2023  - Filip Louka
Tok jaggu bussen ut på dykketur og hadde en ekstra passasjer på vei hjem! En enorm breiflabb på 33,3kg - som og er ny norsk rekord! Gratulerer som månedends havjeger Filip!  Kopp er på vei til deg i posten ☕️Månedens havjeger august 2023  - Krzysztof Klimas
En sterk måned fra Krzysztof! Med flotte og unike fangster! Stor rødknurr, nydelig havabbor og mye annet spennende! Gratulerer, havjegerkoppen er på vei til deg Krzysztof. 


 

Månedens havjeger juli 2023  - Raymon Iden Nilsen
Raymon viser virkelig fra konseptet Havjegeren handler om! Å oppdage nye matretter fra havet, å jakte variert og om å utvide horisonten! Denne måneden har Raymon registrert en rekke spennende og uvanlige arter og går opp i delt ledelse i Havjegeren 2023!

Månedens havjeger juni 2023  - Adrian Sunde
Wow! En lysing på 5,99kg! Av en undervannjeger! Det var en spennende og uvanlig fangst! Denne arten kjennetegnes med sitt skarpe bitt og kålsvarte gap, derav kjent som Kålkjeft! Månedens havjeger er Adrian Sunde! 


Månedens havjeger mai 2023  - Jennifer Leknes
Sommeren er her og Jennifer stikker av med en flott sommerfangst i flott sommervær! Gratulerer Jennifer, Havjegerkoppen er på vei 🔥


Månedens havjeger april 2023  - Anders Dannesboe Larsen
Nydelig fisk, nydelig mat, en nydelig dag! Månedens havjeger er Anders, gratulerer så mye!


Månedens havjeger mars 2023  - Pål Bierman Jørgensen
Juryens begrunnelse:
Mars er kanskje den siste måneden med vinterstemning i havet før det eksploderer med liv på grunt vann langs kysten vår. I mars er det derfor denne fangsten som virkelig skiller seg ut og blir dermed vinner av månedens havjeger. Slik innsats sparer mange liv fra en langsom og pinefull død. Godt jobba og  gratulerer Pål! Havjegerkoppen er på vei i posten ☕️

 


Månedens havjeger februar 2023  - Kajsa Helen Sundelin
Juryens begrunnelse:
Mange flotte fangster ble meldt inn i havjegeren i februar, selv om det må kunne sies å være en utfordrende årstid å hente mat fra havet. Denne måneden går koppen til Kajsa Helen Sundelin med en inspirerende og apetittvekkende kongekrabbe - Den første kongekrabben i Havjegeren 2023! Gratulerer Kajsa! 

 


Månedens havjeger januar 2023  - Thomas Erik Sande

Juryens begrunnelse:  
I den aller første måneden med konseptet Havjegeren sendes havjeger-koppen til Thomas Erik Sande. I januar måned har han lykkes med å finne både lyr, rødspette, sandflyndre, skrubbe, kamskjell og taskekrabbe! Thomas har med det ni havjegerpoeng i banken etter en måned med mye sunn og god sjømat i på menyen.

Gratulerer Thomas! 

Se bildene fra Havjegeren 2023


Havjegeren 2023

 

 

Se Simen snakke om havjegeren i podcasten Just Add Water.