5 tips for å være klar for dykk

5 tips for å være klar for dykk

Av René Petterson, for Frivannsliv

Alle dykkere har sine prosedyrer og rutiner for å gjøre seg klar for dykking. Du har garantert dine egne. Under her har vi noen tips som kan hjelpe deg å stille mer forberedt til ditt neste dykk.

 

1.

“Checklist”: Piloter bruker det, rebreather-dykkere bruker det, Astronauter bruker det, hvorfor skal ikke Agronauter / sportsdykkere bruke det? En “Checklist” sørger for at du har med deg alt utstyret og stiller på dykkeplassen eller til båten klar til dykk og

 

2.

Koble opp og gå over utstyret ditt i god tid før du pakker bilen. Gjør du dette som rutine kan du oppdage lekkasjer og små problemer lenge før du ankommer dykkeplassen, og håndtere dette med ro og alt verktøy du har hjemme.

 

3.

Ha et reservekit. O-ringer til førstetrinn, LP-slanger, stropper til svømmeføtter, antidugg, lapper til tørrdrakt, lim, maskestropp og litt enkelt verktøy. Dette er kanskje forskjellen mellom et dykk som gikk i vasken og et dykk som startet 5 min senere.

 

4.

Ha en “Plan B”. Noen ganger ankommer man dykkeplassen og oppdager at forholdene ikke helt ligger til rette for å dykke der denne dagen. Det å ha en plan for alternativ plass i nærheten gjør som regel livet og stemningen mye bedre.

 

5.

Vær en del av et positivt miljø hvor terskelen for å si “Dette er ikke min dag” er lav, og dette er akseptert. Kanskje har det vært en uke med masse stress, eller du rett og slett ikke kjenner deg klar til dykk. Det er ikke så nøye hvorfor, men sikkerheten reduseres for alle om man ikke er “skarp og klar”. Husk at hydrering ligger ca 12 timer på etterskudd, så å styrte 1 liter vann litt før dykket gjør ikke annet for deg enn at du blir tissetrengt.


Les neste artikkel:

5 tips når du tar dykkerutstyret ut av vinterdvale

 

Tilbake til bloggen