5 tips når du tar dykkerutstyret ut av vinterdvale

5 tips når du tar dykkerutstyret ut av vinterdvale

Av René Petterson, for Frivannsliv

 

Mange dykkere velger å ikke dykke i den kalde årstiden. De ønsker ikke å forholde seg til vintervams, avveining med mer klær under drakten og de lave temperaturene. Under har vi samlet noen gode tips som kan være gode å ta med seg når du henter dykkerutstyret ditt ut av vinterdvale.

 

1.

Service: De fleste nyere pusteventiler har 2 års serviceintervall eller 100 dykk. Dykkeflasker skal trykkprøves 3 år fra produksjonsdato og deretter annethvert år. Når var utstyret ditt på service sist? Syns du det er vanskelig å holde styr på service, kan du registrere ventilene dine her, så sender vi deg varsel når det nærmer seg service.

 

2.

Se over gummideler: Strekk i maskestroppen, se etter sprekkdannelser. Bøy alle slangene slik at gummien strekker seg litt og se etter skader eller sprekkdannelser. De fleste produsenter anbefaler å bytte slanger i 5 års intervall. Produksjonsdatoen står vanligvis på slangen eller pressingen.

 

3.

Se over stropper, trykkprøv BCD: Sjekk over BCD/Harness etter skader, kontroller spenner etter sprekkdannelser eller deformering. Blås opp BCD og se at den holder trykk mer enn en time.

 

4.

Sjekk tilstand på mansjetter og glidelås: Gå over tørrdraktens mansjetter. Strekk i mansjettene, se etter sprekkdannelser. Lateksmansjetter som begynner å bli klebrige, hakkete eller bruker lang tid på å komme tilbake til sin opprinnelige form er på slutten av levetiden sin.

 

5.

Sjekk batteri på lykter og computer: Det å ankomme dykkeplassen og finne ut at computer eller lykt er tomme for batteri kan virkelig ødelegge dykkedagen. Sjekk at du ikke har noen batterivarsler på computeren. Sett lykten på lading, evt bytt computerens batteri så slipper du å oppleve dette.

 

Les neste artikkel:

4 tips for lavere luftforbruk

Tilbake til bloggen