4 tips for å ikke være “DEN” dykkeren

4 tips for å ikke være “DEN” dykkeren

Av René Petterson, for Frivannsliv

 

Vi har alle møtt på dykkeren som stiller opp uten å være klar, som alltid har problemer med utstyret sitt og forsinker alle andre. Ikke misforstå, alle kan ha problemer med utstyret og alle kan glemme, men noen gjør dette så og si hver eneste gang. Dykking er en utstyrsintensiv sport/hobby og vi er prisgitt at alt utstyr virker og er på plass for å kunne ta del av den fantastiske verden under vann

 

1.

Punktlighet. Alle som har tatt et dykkerkurs og gjerne gjort noen dykk etter kurset har en formening om hvor lang tid det tar å gjøre seg klar til dykk. Er du påmeldt en tur med avreise kl 12.00 og vet med deg selv at du trenger 50 min for å bli klar, nytter det ikke å møte opp 11.15. Alle erfarne dykkere kan love deg at det er bedre å vente 5 min i båten enn å bli ventet på av båten.

 

2.

Forberedelse. Pakk utstyret ditt i den rekkefølgen du har brukt for det. Se over alt utstyr etterhvert som det pakkes. Er du i tvil om maskestroppen vil holde, så er du ikke i tvil. Bytt den. Gjør klart så mye av utstyret du kan før avreise, dette gir deg mer tid på dykkeplassen.

 

3.

Ikke meld deg opp for dykk du ikke er kvalifisert for. Det er spennende å utforske dybder og miljøer man gjerne ikke har dykket før, men pass på å ikke “ta deg for mye vann over hodet” på en gang. Starter du dykket med mye stress kan det være vanskelig å holde fokus. Små problemer kan bli store og frustrerende.

 

4.

Gjør utstyrssjekk før ihopp. Om du har for vane å gjennomføre selvsjekk eller buddysjekk er helt opp til deg og dine rutiner, bare pass på å gjøre det. En dag kan det redde livet ditt.

 

Les neste artikkel:

5 tips for å være klar for dykk

 

Tilbake til bloggen