Halo A°R - første dykk og inntrykk

Halo A°R - første dykk og inntrykk

Av: René Petterson
For: Frivannsliv

Gjennom en lang dykkekarriere og mange år i dykkebransjen har jeg etterhvert prøvd mye av “det nye” som er kommet på markedet. Dette er jo en av de store og hyggelige fordelene med å være en aktiv del av bransjen, “man får prøve alle de nye lekene”.

Jeg husker godt tilbake da forgjengeren Halo3D kom på markedet og skapte stor ståhei med sine futuristiske “SpaceTek” paneler og sitt uvanlige utseende. Fourth Element har alltid vært i spissen av markedet når det kommer til å bruke nye og fremtidsrettede materialer for å skape noen av de beste vamsene penger kan kjøpe.

 

Jeg så Halo A°R for første gang på en dykkemesse rett før Covid slo inn. Jeg husker jeg var litt skeptisk til den først og fremst forde den ikke så ut som alt annet. Glidelåsen var flyttet ut til siden og den var produsert i materialer jeg aldri hadde hørt om. På toppen av dette kjentes den ut som en 200g klassisk vams når man tok på den. Jeg gikk fra standen og tenkte med meg selv “Har de floppet et produkt her?”.

 

 

Pandemien påvirket produksjonen av dykkerutstyr på linje med alt annet og det skulle enda gå noen år før produktet kom på markedet og kunne prøvedykkes. Spol frem til vår/sommer 2022 og her var den. Etter å ha snakket med Fourth Element om Halo AR var jeg forberedt på at den skulle være tynn og bevegelig. Jeg opplever som dykker at jeg fryser lett og har alltid prioritert gode vamser, som regel på bekostning av god bevegelighet. Skal man først prøve et produkt midt på året med en vanntemperatur på 11 grader så kan man ikke ha allverdens under for å få en representativ test. Jeg puttet Fourth Element J2 under Halo A°R og gjennomførte en times sportsdykk i en Bare X-mission drakt.

Under påkledning oppdager jeg fort at det har vært fokus på god ergonomi i produksjonen av Halo A°R, brede fotløkker med isolasjon hele veien rundt hælen og integrerte håndleddsvarmere er noen av finessene som gjør seg bemerket. Personlig opplever jeg Halo A°R som litt “rar” å ta på seg første gang grunnet glidelåsens plassering. Man må tenke litt på samme måte som når man tar på seg en front-zip skalldrakt for at det ikke skal bli en “egen dans” å få den på seg første gang. De integrerte håndleddsvarmerne gjør bruk av ringsystem en hel del enklere, jeg har Rolock 90 på drakten min og har opplevd at store vamser noen ganger har kommet i konflikt med ringsystemet og gjorde det litt utfordrene å få montert tørrhanskene. Denne problemstillingen er så godt som borte med HaloAR.

Ved ihopp kjentes Halo A°R anderledes ut enn vamsen jeg er vandt med å bruke. Kulden kryper på en helt annen måte og jeg skal innrømme at jeg tenkte med meg selv “dette blir et kaldt dykk” første minuttet etter jeg kom i vannet. Etter man har aklimatisert seg til temperaturforskjellen mellom overflaten og vannet begynner effekten av de tekniske materialene å føles. “Det ble liksom aldri kaldt!” vamsen har god bevegelighet og oppgaver som å ta på seg svømmeføtter i overflaten eller krandriller gikk helt smertefritt uten at vamsen la noen bevegelsesrestriksjon. Her vil jo rett størrelse være nøkkelen til god komfort og det lønner seg å enten prøve vamsen på eller ta noen mål og studere størrelseskartet nøye før kjøp.

10 dykk senere er jeg fremdeles imponert over at Halo A°R kan tilby såpass mye isolasjon med så lav bulk-masse, og ser for meg at med 2 lag under kommer denne vamsen til å gjøre jobben for min del selv på vinterdykk opp mot to timer, gjerne da kombinert med en varmevest. Personlig ville jeg kjøpt vamsen litt stor slik at man har plass til for eksempel en J2 og en Xerotherm under, eventuelt en Xerotherm og en X-core vest. Dette er mine personlige meninger og vi vet alle som dykker at isolasjon er svært individuellt.

Halo A°R fremstår i aller høyeste grad som et permium produkt og her investerer man i teknologien og bærekraften av siste skrik innen tekniske materialer og utvikling.

 

 

 

Les mer om Halo A°R:

Herremodell
Damemodell

Les om produsenten Fourth Element

 

Tilbake til bloggen