Viktig informasjon om ditt nye utstyr til fridykking

Viktig informasjon om ditt nye utstyr til fridykking

Foto: Johanne Schøning Poulsen

Vi ber deg se videoene og lese denne siden grundig før du prøver ditt nye utstyr. Slik kan du være sikker på at utstyret du får passer til deg, blir riktig brukt og ivaretar din mulighet for bytte og retur dersom det skulle bli behov for det.

Hvis du ikke har prøvd fridykking før anbefaler vi deg å ta et kurs eller se et av våre webinarer.
 

Se disse videoene for å lære god teknikk ved av- og påkledning, og for å sjekke at svømmeføttene passer.


 

 
  

Unngå skader på drakten og utstyr for å kunne benytte vår utstyrsgaranti

Vi lar alle våre kunder prøve alt av utstyr hjemme i dusjen, før man bestemmer seg og tar med utstyret i sjøen. Slik kan man sjekke at størrelse på drakt, sokker, hansker og svømmeføtter er riktig. For å kunne benytte denne garantien må det ikke komme skader på utstyret.

Den vanligste skaden på nye våtdrakter er kutt i neoprenet på innsiden av drakten, forårsaket av skarpe negler og for hard behandling når du tar drakten av og på. Det unngår du ved å være bevisst på hvordan du tar av og på drakten. Bruk godt med vann og en hudvennelig såpe. Dersom det er første gang du skal ha på deg en slik våtdrakt kan du bruke litt ekstra såpe. Ved å prøve utstyret i dusjen først, risikerer man vanligvis ikke skader og slitasje.

Ikke ta tak i drakten med negler på innsiden av drakten. Bruk håndflatene til å skubbe drakten på plass, det er lett! Når du vet at drakten er passelig kan du fint være mer hardhendt, ettersom mikrokutt og neglemerker ikke er noe problem for din bruk, dette handler om mulighet for retur og da må drakten fremstå som ny.  


Dette bildet viser merker etter negler som er presset inn i neoprenet. Dette er helt normalt, men må unngåes på drakter du skal returnere. Slike småkutt kan lett limes med neoprenelim.

Bytte og retur

Dersom noe av utstyret eller varene ikke passer eller lever opp til forventingene, kan du bytte eller returnere i henhold til vår bytte og retur-garanti. 

Varer som er tatt i bruk kan ikke returneres, såfremt det ikke er en skade eller mangel på produktet. Vi kan likevel hjelpe til med modifikasjon og tilpasninger av utstyr etter behov.

Dersom du er uheldig og får en skade på drakten under prøving kan du likevel bytte den inn dersom den ikke passer, men da mot et mellomlegg som kompenserer for skaden på drakten som ikke lenger kan selges som en ny drakt. Normalt ligger pris for skade på 500kr.


 

Tilbake til bloggen