Slik vedlikeholder du dykkelykten din

Slik vedlikeholder du dykkelykten din

 

Det er viktig å ta godt vare på dykkelykten hvis man vil at den skal vare lenge. Ved feil bruk og vedlikehold kan bryteren slutte å virke, belegget på utsiden av lykten kan bli skadet, og det kan komme vann inn i lykten slik at elektronikk skades.

I denne artikkelen kan du lese om de viktigste forhåndsreglene for å ta vare på dykkelykten.

Unngå overspenning
Man skal alltid bruke den batteritypen som anbefales av produsenten for å sikre at disse har riktig spenning. Orcatorch-lyktene har en funksjon som beskytter mot feil installasjon av batteriet, men unngå likevel å sette batteriet i feil vei.

Sjekk o-ringen
For å holde o-ringen og tråden roterende jevnt, smør vaselinolje/silikonfett på overflaten 2-3 ganger i året, avhengig av når lykten brukes.

Når du skal skru lykten sammen så ikke ta for hardt i, bare se til at den sitter tett og godt. Det er viktig å sjekke o-ringpakningen for å sikre at lykten er vanntett.

Rengjør lykten etter dykkingen
Etter dykking bør lykten skylles i rent vann. Sjekk at både salt og eventuell sand skylles bort. Skru lykten av og på 5-10 ganger når den skylles i ferskvann så du er sikker på at det ikke ligger forurensinger og salt igjen under bryteren.

Ikke la dykkelykten tørke i solen eller komme i kontakt med kjemikalier. Den skal heller ikke ligge i vann over lengre tid. Hvis du skal åpne lykten skal den være helt tørr.

Unngå varmeutvikling
Dykkelykter utvikler varme og vannet fungerer som kjøleveske. Bruk derfor ikke dykkelykter på land. Unntaket er små maskelykter.

Sørg for jevnlig lading, selv når de ikke brukes
Alle oppladbare batterier fra Orcatorch er basert på Lithium-teknologi. Disse batteriene har et innvendig nett hvor det sendes elektroner mellom en anode og en katode, og hvis batteriene utlades dannes det et belegg på innsiden som gir mindre plass til eketroner og dermed dårligere ladekapasitet. På grunn av dette skal disse batteriene aldri lades helt ut, selv i perioder de ikke brukes må de vedlikeholdslades. Batteriene fra Orcatorch har overladingsvern.

 

Tilbake til bloggen