Hvordan unngå dugg i dykkermaske

Hvordan unngå dugg i dykkermaske

Nye dykkemasker dugger stort sett alltid, og er forårsaket av rester fra produksjonen av masken som ligger som et belegg på innsiden av glassene. Heldigvis er det flere ting du kan gjøre for å bli kvitt dugget.

Nye masker bør først poleres med tannkrem (glassene) og deretter vaskes med oppvaskemiddel på innsiden av glasset for å motvirke dugging.

Du kan også benytte antiduggmiddel, og la stoffet sitte igjen på glasset under dykking. Dette kan bestilles i nettbutikken.

En annen metode er dette: Smør på et tynt lag med zalo eller såpe og skyll bort. Men skyll ikke alt bort! La det ligge igjen en tynn film. På denne måten får du en duggfri maske. Den beste metoden er å ta på zalo/antidugg/såpe og gni det inn i masken,for så å gnikke det tørt med en klut/håndkle. Ikke skyll!

Ta på masken i tørr tilstand.

Et annet alternativ er å "brenne" glassene ved at du holder en lighterflamme opp mot innsiden av glasset (flammen trenger ikke å berøre glasset). Da vil det oppstå en hvit "tåke" som forsvinner. Vær forsiktig så du ikke kommer nær silikonet. OBS! Dette må kun gjøres når masken er temperert (innetemperatur), og la masken være inne en stund etterpå. Det er også viktig at det er herdet glass i dykkemasken slik.

Husk at nye masker dugger mest og at eldre masker dugger minst. En god dykkemaske er som en årgangsvin, den blir bedre og bedre!

Nyt en duggfri maske!

 

Tilbake til bloggen