Apper for fridykking, undervannsjakt og dykking

Apper for fridykking, undervannsjakt og dykking

Det å bruke tid på planlegging blir for fort en kjekk og viktig del av hobbyen. Hva er vel mer spennende enn å drømme om nye eventyr og prosjekter over en kaffekopp en stormfull kveld? I denne artikkelen trekker vi frem de appene og nettsidene vi foretrekker i planleggingen av turer.

Av Simen Wilberg

 

 Photo: Aleksander Nordahl, ettpust.com

  

Dykketreff 

Dykketreff er en iPhone-applikasjon som gir deg tidevann, vær og dybdekart for dine favoritt-dykkeplasser. Dykketreff gjør det enkelt å planlegge for og treffe på riktig tidspunkt for gode dykkeopplevelser.

Dykketreff.no  Dykketreff på App Store

 

 

Kart

Turplanleggingen starter ofte med en god karttjeneste. Dersom du skal utforske et nytt område er det rent gull å gjøre seg litt kjent med et godt kart. Hvor er det sandbunn, hvor dypt er det, hvor langt må du svømme og hvor kan du forvente å finne bakevjer og strøm.

Dersom du sitter på datamaskin er Gule Sider sin karttjeneste å anbefale. Der kan du variere mellom flyfoto, sjøkart og veikart. Her kan du finne både kjøre- og svømmeruter. Du får og kjekke verktøy som avstandsmåler, koordinater og delbar link på aktuelle kartutsnitt. Det kan være greit i disse chatte-tider når du vil dele et område med en dykkebuddy.

 

Utsnitt fra Gule Sider. Et godt sjøkart viser vei til grunner og tilgjengelige dybder.

 

Utsnitt fra Gule Sider. Et bra flyfoto indikerer bunnforholdene bra. Navigasjon

På vei ut til de beste plassene er ofte en navigasjonsapp på telefonen gull, spesielt om du ikke har kartplotter på båten. Her anbefaler vi Navionics.

Last ned Navionics til Android
Last ned Navionics til iOS

 

Vær

Været, og da spesielt vind, er en viktig faktor i planleggingen. Legg turen til til steder som er skjermet for vind når det blåser. Utforsk de mer vindutsatte områdene når vindforholdene tillater det.

Her er de kjente appene YR og TV 2 Vær glimrende, Windy.com er også et perfekt sted for å få oversikt over vindforholdene.

Last ned Yr til Android
Last ned Yr til iOS

Last ned TV 2 Vær til Android
Last ned TV 2 Vær til iOS

Gå til Windy.com

 

Tidevann

For deg som jakter i tidevannsstrømmer eller områder der sikten blir påvirket av tidevannet er det viktig å treffe med tidevannet. De aller fleste undervannsjegere foretrekker å ankomme området de skal jakte i en god stund før full flo, slik at de får den beste sikten inn mot strømstans på full flo. Les mer om dettte i boken Undervannsjakt - Havets jegere

Last ned Tidevann til iOS
Last ned Tidevann til Android

 

Bilder fra mobilappen Tidevann

 

Redning

Dersom du fridykker alene, eller svømmer for i avstand fra dykkevennene dine kan en redningsapp være grei å ha dersom et nødstilfelle skulle oppstå. Redningsselskapet sin app "RS SafeTrx" anbefales alle som ferdes i eller på sjøen. For de som ønsker å ha med seg telefonen i bøyen eller flåten anbefaler vi en vanntett mobilpose.

Last ned RS SafeTrx til iOS
Last ned RS SafeTrx til Android

 

Bilder fra Redningsselskapets mobilapp

 

Minstemål og artsinfo

Sett deg godt inn i hvilke arter som er fredet og hvilke minstemålsbestemmelser som gjelder før jakter starter. Fiskedirektoratet sin app "Fritidsfiskeappen" gir deg full oversikt.


Last ned Fritidsfiskeappen til Android
Last ned Fritidsfiskeappen til iOS
Bilder fra Fiskeridirektoratets mobilapp

 

Savner du noen apper eller nettjenester?

Ta kontakt :-)

God tur! 

Tilbake til bloggen