Flaskepost: Undervannsjegere på vårtur til Tysnes

Flaskepost: Undervannsjegere på vårtur til Tysnes

På Frivannsliv.no sin blogg kan du lese om turer og opplevelser. Vi kaller det flaskepost. Vi tar gjerne imot bidrag fra leserne våre. Send din opplevelse med bilder og tekst til post@frivannsliv.no, så tar vi kontakt med deg.

Av Simen Wilberg

 

Etter en mørk og lang vinter er endelig våren her! Det siste året har flere av oss i jaktlaget planlagt spennende turer og ekspedisjoner, men, vi er og alle småbarnsforeldre. Trenger vi si mer? Uansett. At universets tilfeldigheter stilte seg på rekke for oss denne helgen føltes som fortjent balsam for sjelen etter flere år uten å kunne møtes.

Etter en fullklaffer av en helg føler vi det bare er på sin plass å dele bilder og opplevelser med andre undervannsjegere som sitter hjemme og drømmer om å komme seg ut på nye eventyr! Her kommer en liten bildestrøm fra Simen, Jan, Michael, Roy og Øivind. Kos dere og ha en riktig fin vår i havet alle fridykkere og undervannsjegere der ute! 

 

Tre karer som ikke har vært på tur sammen på en stund er glade for å møtes i rett uniform! 

 

Kursen er satt mot Lukksundet. Det er en smal og tidvis kraftig tidevannstrøm mellom Bjørnafjorden i nord og Hardangerfjorder/Onarheimsfjorden i sør. Folgefonna viser retningen i horisonten. 

 

Etter ca 25 minutter med fin flyt innover fjorden har vi ankommet Lukksundet. Magiske forhold venter! 

 

Det er luksus å ha med seg båt i Lukksundet. Nå får vi anledning til å jakte på nye og spennende plasser uten å måtte svømme for langt. 

 

Fyret i Lukksundet er en kjent godplass for undervannsjakt. Dette er ett av flere steder fisk samler seg på grunt vann tett inne ved land. 

 

Palestimene står tett like under havoverflaten. Når vi ligger helt i ro blir vi bokstavlig talt oppslukt av fisk! PALETERAPI!

 

Det går ikke lang tid før vi skjønner at vi har truffet blink med timingen. Fra overflaten kan vi se lyr i alle størrelser som sniker rundt i taren. De venter på at en godbit skal komme litt for nær. Roy er i storform etter lang tid som superpappa på hjemmefront! Da smaker det ekstra godt med godfangst! 

 

Noen ganger er det like fint over og under vann. Øivind nyter livet i Lukksundet. 

 

Øivind er ferdig på første spot og blir flyttet til neste jaktområde. For en luksus med båtfører! 

 

Michael så ikke denne lille luringen når han jaktet på lyren.

 

 Trenger vi å si noe her? En fridykker under en bro på en stille vårdag? Om det ikke rykker i sjela her så skjønner vi ingenting. 

 

Jan er ferdig med Lukksundet for i dag. Nå setter vi kursen ut i Bjørnafjorden som ligger blikkstille! 

 

 Å utforske nye plasser er en spennende del av hobbyen.  En vet aldri hva en finner når en stadig utforsker! 

 

Nord for Godøy finner vi et flott område med god sikt, varierte bunnforhold og behagelige dykkeforhold.

 

En fornøyd gjeng vender tilbake til Våge. Her ligger resturanten Mandelhuset vegg i vegg med naustet vi har som base. De serverer både mat og korn til lykkelige besøkende. 

 

Apetitten for sjømat er ikke alltid så stor rett etter en lang dag i sjøen... En velkjent burger fra Mandelhuset derimot... Denne går det gjetord om til langt ned i dypet.

 

Tilbake til bloggen