Rene og drømmekveita

Rene og drømmekveita

Her kommer en liten flaskepost fra undervannsjeger Rene Sethereng. De fleste som driver med undervannsjakt i Norge vet godt hvem denne humørbomben fra Stavanger er. Han stiller alltid opp for felleskapet, og han gir aldri opp søket etter drømmefisken. Ei heller når han og resten av Rogaland fridykker- og undervannsjaktklubb setter kursen mot Engleøya og Steigen!

Av René Sethereng, 09.06.2017


Rene forteller:

Vi satt av resten av reisefølget på en fantastisk plass utenfor Steigen Sjøhus og tok Caddyen ut til Batterie Dietl en kilometer lenger nord. Magnus og jeg var enige om at i dag holdt det ikke med Ramstein på radioen så Die Antword ble satt på med mye strøm på popanlegget i bilen. Dette er fast prosedyre i Skodaen til HC på vei til Fosntreffet og vi tenkte det måtte bli suksess her og.

Vi fikk på oss drakta og ble enige om jaktruta. Vi konsentrerte oss om et område med rundt 10 meters dyp noen hundre meter fra land mellom noen holmer. Etter ca 30 minutter lå den der. "Der ja! Den er jo fin, kanskje 20-30kg" Vi var godt forberedt med en metal tech rigget med breakaway fangstline. Og det er jeg glad for, for skuddet gikk og kveita tok ut med begge på slep! Den må jo være større! Fikk satt to harpuner til i den og kjørt kniven i hodet en rekke ganger.

Etter en times tid konkluderte vi med at den var ferdig og et par timers svømmetur ventet oss. Men det var de beste to timene jeg og Magnus har svømt noen sinne, det var sang og jubel hele veien inn! Og flaks var at det ikke var noen turister på Batterie Dietel i dag for da hadde de fått sett to nakne lubbene mannfolk danse seiersdans på stranda.

 

 

 

 

 

Den passa heldigvis akkurat inn i en caddy, lang utgave😁
Tilbake til bloggen