Oppdag havsvømming

Oppdag havsvømming

 

Norge er ypperlig for havsvømming med vår lange kystlinje og vakre skjærgård. Med godt utstyr kan havsvømming gjøres året rundt, selv når gradestokken viser vintertemperaturer.

De fleste velger å svømme i basseng, noe som er en fin og effektiv måte å trene på, men opplevelsen av å være ute i de frie vannmasser er noe for seg selv. Men hva skal til for at havsvømming blir noe man gjør med glede hele året?

Hvis du er ute etter å kjøpe en våtdrakt til havsvømming kan du lese om dette i denne artikkelen.

 

 

Sommeren er en flott tid for å starte med havsvømming. 

Du trenger en god våtdrakt, svømmehette, svømmebriller og en svømmebøye som gjør deg synlig i vannet. Du kan også vurdere å bruke hansker og sokker hvis du vil starte om våren eller bor et sted hvor det er kjølig i vannet hele året. For deg som er helt ny har vi laget denne nybegynnerpakken for havsvømming om sommeren


Viktig om sikkerhet: 

Sjøen kan være rolig på en stille dag. Neste dag blåser det og du møter bølger og bevegelser som gjør svømmingen mer krevende. Er du ny så øv langs land, ha med deg en svømmebuddy og marker deg med en svømmebøye. Les mer om sikkerhet ved havsvømming her.

Havsvømming når det er kaldt i sjøen

Svømmedrakter må være myke og fleksible, og er som regel laget for basseng og middelhavs-temperaturer. De tykkere vannsportdraktene er ikke laget for aktiv svømming når det er kaldt i sjøen. Tynne silikonbadehetter isolerer svært dårlig og hender, føtter og hode er viktig å beskytte. Men, det finnes en serie produkter som er spesialdesignet til de havsvømming i nordisk farvann.

Zone3 som er en av verdens beste produsenter av svømmedrakter, har flere draktmodeller som er spesialdesignet for kalde temperaturer, Thermal Aspire og Thermal Aspect. Vi har også en komplett utstyrspakke for havsvømming om vinteren. Svømmehetter i neopren holder hode og ører varme, og neoprensokker, hansker og ekstra isolasjonsprodukter er spesialdesignet for svømming.

Hvis du ønsker å svømme i sjøen om vinteren anbefaler vi deg å lese denne artikkelen.

 

Her kan du lese en rekke bloggartikler om havsvømming.

Her finner du alle produktene til havsvømming

 

Tilbake til bloggen