Oppskrift av Simen Wilberg - @frivannsliv
En delikat smaksbombe!
Denne retten er en slags kombinasjon av noe jeg liker veldig godt, sushi med punch og varme nystekte kamskjell.
Dette er en rett jeg ofte disker opp når jeg holder kurs i fridykking og vil gi kursdeltagere en flying start på gode smaker og råvarer vi henter opp fra havet. Det er nok lettere å bli glad i stekte kamskjell før en lærer seg å like de enda bedre som rå. Med litt spicy og skarpt tilbehør smaker denne retten ekstra godt etter en tur i sjøen.
Ingredienser (2 porsjoner)
- 4 hele kamskjell
- 100g godt smør
- 3 fedd hvitløk
- 1 chili (jo sterkere jo bedre spør du meg)
- 1 lime
- Ruccola
- Cherrytomater eller noe lignende
- Ponzuosaus (jeg bruker matprat sin oppskrift).
- Syltet ingefær
- Havsalt
(Har du en oppskrift du vil dele? Registrer den her med gode bilder og få den publisert på frivannsliv.no)
Slik lager du retten