Stekte kamskjell med ponzusaus

Stekte kamskjell med ponzusaus

Oppskrift av Simen Wilberg - @frivannsliv

En delikat smaksbombe!

Denne retten er en slags kombinasjon av noe jeg liker veldig godt, sushi med punch og varme nystekte kamskjell.

Dette er en rett jeg ofte disker opp når jeg holder kurs i fridykking og vil gi kursdeltagere en flying start på gode smaker og råvarer vi henter opp fra havet. Det er nok lettere å bli glad i stekte kamskjell før en lærer seg å like de enda bedre som rå. Med litt spicy og skarpt tilbehør smaker denne retten ekstra godt etter en tur i sjøen.

Ingredienser (2 porsjoner)

  • 4 hele kamskjell
  • 100g godt smør
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 chili (jo sterkere jo bedre spør du meg)
  • 1 lime
  • Ruccola
  • Cherrytomater eller noe lignende
  • Ponzuosaus (jeg bruker matprat sin oppskrift).
  • Syltet ingefær
  • Havsalt

(Har du en oppskrift du vil dele? Registrer den her med gode bilder og få den publisert på frivannsliv.no)

Slik lager du retten 

  • Rens kamskjellene og rengjør muskelen.
  • Varm opp en stekepanne med godt smør, ha i knuste hvitløksfedd og hakket chili.
  • Stek kamskjellene raskt på begge sider på høy varme. De skal ha en fin gylden farge, men ikke være gjennomstekt. 
  • Dander tallerken med ruccola, cherrytomater, syltet ingefær og legg over de nystekte kamskjellene.
  • Hell over ponzusaus, og la måltiden snakke for seg!

Denne retten er utrolig lett å lage ute i naturen, og det er spesielt digg rett etter en dykketur. 



Tilbake til bloggen