Oppskrift av Elijah Holland @chefelijahholland
Jakten på norske kamskjell: Et dypdykk i arktiske farvann og et festmåltid ved bålet
Kamskjell er nok en av de fremste delikatessene vi fridykkere kan sanke fra havet, og det er mye kamskjell i norge! Med denne oppskriften fra Elijah kobinerer du norske ville smaker med frisk natur! Vel bekomme.
Inspirasjonen bak denne retten kommer fra mitt nylige og spennende opphold i Norge, hvor jeg har påtatt meg rollen som kjøkkensjef på Holmen Lofoten, som ligger over polarsirkelen. Min lidenskap for fridykking, sanking, og å være tett knyttet til naturen har alltid vært en stor del av meg – det er her jeg henter mye av inspirasjonen min, og det former hvordan jeg lever hver eneste dag.
Vi har alle hørt om de fantastiske norske kamskjellene, ikke sant? Derfor var jeg fast bestemt på å dykke ned og oppdage dem selv.
Med den rå skjønnheten i landskapet som bakgrunn, fant jeg et idyllisk sted, omkranset av snødekte fjell og en sildrende bekk som rant foran meg. Luften var frisk, og scenen kunne ikke vært mer perfekt for å skape min drømmerett. Jeg bestemte meg for en enkel, men trøstende rett: kamskjell med hvitløk og smør, tilberedt direkte over bålet i de skjellene de selv kom fra.
(Se video lenger ned på siden)
Ingredienser
- 2 hele kamskjell
- 200g godt smør
- 6 fedd hvitløk
- 2 vårløk
- 50ml øleddik (eller sitroneddik, sherryeddikk eller en annen smaksrik eddik)
- Havsalt
- Litt einer fra eneinebæbusk i nærheten eller en noen andre urter du liker.
(Har du en oppskrift du vil dele? Registrer den her med gode bilder og få den publisert på frivannsliv.no)
Slik lager du retten
Obs: I videoen viser vi en annen metode der en bruker en større del av skjellet. Husk å sjekke blåskjellvarselet på mattilsynet.no før du sanker kamskjell.