Undervannsfoto med Aleksander Nordahl

Undervannsfoto med Aleksander Nordahl

Hør spennende historier om spesielle møter under overflaten og få med deg hvordan bildene ble tatt av mannen bak instagramprofilen @freedivingnorway og fotoprosjektet  På ett pust, ettpust.com.

Hva skal til for å finne de rette motivene? Hvordan kan det naturlige lyset i vannet skape liv og magi, uten å ta i bruk kunstig lys? Hvordan finner man motivene som skaper særpreg og magi? Følg Aleksander på hans reise i undervannsfotografi og filmskaping.

Dette eventet  tok sted i butikken vår på Frekhaug med publikum til stede, den 1. desember 2022. 

 

 Om Aleksander Nordahl

Prisbelønte Aleksander Nordahl har i mange år vært en av Norges fremste fotojournalister. Han jobbet i nyhetsbyrået NTB fra 1992 til 1997, da han begynte i Dagbladet. Fra 2007 til slutten av 2023 har Nordahl jobbet i Dagens Næringsliv som redaktør, journalist, foto- og videojournalist. Han er også skaperen av en dokumentarpodcastserie i DN.

Nå jobber han fulltid med sine havprosjekter som visuell kunstner, foredragsholder og rådgiver. Han er representert av Galleri Fineart Oslo. Han er også en internasjonal Canon-ambassadør og Frivannsliv-ambassadør.

Hans bilder har vunnet mange nasjonale og internasjonale priser, blant annet premier i den prestisjetunge World Press Photo-konkurransen. Han har også vunnet prisen for Årets Bilde i Norge to ganger, i 2017 med et bilde fra krigssonen i Øst-Aleppo, Syria, og i 1999 fra Kosovo. Han ble også shortlistet til World Photography Awards og den profesjonelle konkurransen for serien "The White Whale". Han vant International Reporters Journalist-prisen i 2012 og den norske Fortellerprisen i 2020/2021. Likevel er hans lidenskap fridykking og undervannsfotografi, og nå bruker han ferdighetene sine i flere prosjekter om havet. Med sin serie av "At One Breath-bilder» har Nordahl tatt verkene sine inn i kunstverdenen, og har hatt flere utstillinger med svært gode anmeldelser.

Hans fotografier har blitt stilt ut i Den Norske Opera, på Ellingsen & Worsøe, Kunstforeningen Verdens Ende, og er en del av den permanente utendørsutstillingen på Skrova Outdoor (SOPS). Fotografiene hans har også blitt stilt ut langs hele den norske kysten, hvor mesteparten av arbeidet hans er gjort, fra Filétfabrikken i den populære kystlandsbyen Nyksund til en del av REV-utstillingen på Bomuldsfabrikken i Arendal. I 2023 kunne hans utstilling “Jungel.” sees i Bergen og på Stokkøya. Hans fotografier har også blitt kjøpt til mange arkitekturprosjekter, både nasjonalt og internasjonalt. Høsten 2023 representerte han Galleri Fineart på Oslo Negativ Fotofestival. I april/mai 2024 hadde han soloutstillingen "Oxygen" på Galleri Fineart i Oslo.

 

Tilbake til bloggen