Det er mørke kvelder og tid for nattdykking

Det er mørke kvelder og tid for nattdykking

Høsten har kommet og for mange går det lengre og lengre tid mellom dykketurene. Høsten og spesielt vinteren er for mange lavsesong for fridykking, men det er inntil man har prøvd et nattdykk i krystallklart vann under en stjerneklar himmel. Du kommer ikke nærmere følelsen av frihet der du flyter vektløs rundt i mørket, kun fokusert på det området lykten din lyser opp. Mange fridykkere blir overrasket over lengre dykketider sammenlignet med fridykk på dagtid. Prøv selv og opplev den magiske roen der du flyter rundt som en astronaut i det store intet.

 

Nattdykking i Volda. Foto: Harald Hjellum

 

For mange kan et nattdykk være en fin anledning til å legge vekk harpunen. Det kan gi deg mange nye opplevelser og du kan se ting du ikke ser når du er i jaktmodus eller fridykker på dagtid. Dersom du kommer over en fin juletorsk, kan du jo uansett hente harpunen fra bøyen. Torsken står som regel mye i ro på nattestid.

Ønsker du å jakte etter mørkets frembrudd kan du finne inspirasjon og tips i artikkelen vår fra et nattdykk i Alverstraumen.

Det finnes mange dykkelykter egnet til ulik bruk. Skal du ha fokusert lys til jakt, eller vil du utforske med lykter som lyser opp større områder? Vi har laget en bloggartikkel som hjelper deg til å finne den riktige lykten til ditt bruk, den finner du her.

 

Magisk stemning en kald kveld

 

Med lykt på harpunen er jakten spennende, du få og lyskilden vekk fra øynene slik at du ikke blir blendet av lysrefleksjoner.

 

Tilbake til bloggen