To av landets ivrigste fridykkere, er også glimrende kokker, og deler her sine favorittoppskrifter fra havet.
Artikkelen er fra 2015, av Nils-Yrje Kirste
Nils-Yrje Kirste bor ut mot havet, vest for Bergen. Arbeider som landbrukskonsulent i Bergen kommune, og er interessert i alt som kan spises og/eller drikkes. Med en fot i landbruket og en svømmefot i havet, er det mangt som står på menyen. Motto: "Får jeg ikke mat, kan jeg like gjerne daue".
Tore Hugdahl bosatt nær Nesttun, men har i en årrekke blitt dratt vestover mot Øygarden og havets matfat. Han liker å lage nye smaksopplevelser, med det beste naturen har å tilby. Det gjelder å være prøvende og uredd i matlaging. Tips: En oppskrift er et forslag, ikke fasit.
- - -
HVITLØKSGRILLET BREIFLABB & AMANDINE POTETER & SMØR/BRØDSMULE RISTET BLOMKÅL & GRØNN PEPPERSAUS (MED CHREME FRAISHÈ)
Breiflabb er smakfull og delikat -og man bør være forsiktig med å ikke overdøve fiskens egensmak (den er jo tross alt en blanding av hummer og kamskjell). Likevel er det mulig å bruke litt kraftige krydder, og bare forsterke opplevelsen.
Solen har begynt å varme litt igjen, og det blir fort sommerstemning om du kjører denne varianten:
Breiflabben:
Pensles med olje/hvitløksblanding. Legges på grillen med en gang. Fisken skal grilles forholdsvis lenge, og på middels varme.
Amandine poteter:
Deles i 2 eller 4. Dynkes lett med olje, salt, pepper, timian og basilikum. Stekes i ovn ca 20 min.
Blomkål:
Plukk av alle bukettene, slik at du får delt den opp i små bundter. Smelt smør og rør inn brødsmulene. Damp/stek blomkålen på litt sterk varme i 6 - 7 minutter. Rist ofte på kjelen! Serveres litt svidde, og faste i kjøttet.
Grønn peppersaus:
Buljong og ca 4 dl vann kokes sammen med (godt) med grønne pepper (sylta eller hermetiske). Trekk sausen i ca 10 min (jevn om du må). Tilsett Creme fraishè og server.
Liker du ikke dette, så lover jeg at jeg skal spise det opp for deg!