Computere for fridykking og apnea

Lurer på hvilken klokke/computer som er den riktige for deg? Her kommer en oversikt som kanskje peker ut den rette modellen for ditt bruk.

NB: Sortimentet vårt kan variere og du kan også finne klokker/computere i vårt sortiment som ikke er nevnt i denne artikkelen.

 

NYBEGYNNER

De to viktigste funksjonene til en fridykkercomputer er overflatetid og dykketid, og dette må du kunne se på skjermen når du ligger i overflaten. Dobbel tid i overflaten vs. tid under vann er en av de viktigste sikkerhetsreglene ved fridykking og apnea.

Når dette er på plass kommer funksjonalitet som dybde, klokke, temperatur og logg inn i bildet. All denne funksjonaliteten er med i de computerne vi tar for oss i denne artikkelen.

 

 

INNGANGSMODELLER

Budsjettmodellene har den grunnleggende funksjonaliteten nevnt over. Logg lagres på computeren (ikke app eller bluetooth) og de har vanlige utskiftbare batterier. Har du et stramt budsjett kommer du langt med Salvimar-modellene, velger du Omer Mistral får du en mer solid computer med tilsvarende funksjonalitet som på førstnevnte modeller. 

 

 

FOR DEG SOM HAR FRIDYKKET EN STUND

Når du har fridykket en stund vil tiden i sjøen bli lengre og ønsket om mer funksjonalitet melder seg. Dyrere computere har ofte bedre skjermer (oppløsning/lysstyrke) og mulighet for å sette flere type alarmer og varsler. Loggen på disse computerne lagres på enheten og kan overføres til mac/pc via kabel, ekstra tilbehør eller app.

Cressi Nepto er spesielt egnet for apnea-utøvere da man kan velge mellom innstilling for ferskvann og saltvann, og den har indikasjon for maksimalt fart ved neddykk og oppstigning. Computeren har en algoritme utviklet av Cressi som blant annet er utviklet for å beskytte fridykkeren mot risikoen for Taravana (dykkesyke) og lungeødem. Cressi Nepto krever ekstra tilbehør for å overføre logg til mac/pc. Nepto kan låses for å ikke gå i fridykkermodus hvis man skal snorkle eller svømme.

Cressi King er en mer eller mindre identisk klokke som Cressi Nepto. Forskjellen er at King er enda mer sexy på design, og har en oppgradert heavy duty casing. Den har også robust mineral glass og knapper i rustfritt stål. 

CRESSI KING FRIDYKKERCOMPUTER

 

COMPUTERE FOR FRIDYKKING MED LUFTDYKKINGSFUNKSJONALITET

Computerene i denne kategorien har fullverdige fridykkingsfunksjoner og flere dykkefunksjoner. De har bluetooth-overføring og apper. 

Garmin Descent™ G1 kommer i 2 utgaver. En standard og en solar versjon, med solcellepaneler som forlenger batteritiden. Descent™ G1 er den første klokkken fra Garmin som ligger i et prisleie hvor man normalt finner andre dykkercomputere på markedet, men her får man som vanlig en fullspekket kompakt klokke med masse funksjoner til bruk både under vann, og på land! 

 

 

Garmin Descent MK2-serien: Når en computer koster det Descent MK2-serien gjør forventer du intet mindre enn det absolutt beste, noe du også får. Foruten å være en god smartklokke med rik funksjonalitet gir Descent-serien deg alt du skal ha, og det fungerer på en enkel og god måte. Alt av dykkemoduser er på plass. Som eneste aktør i markedet får du her en fridykkerlogg samlet til en graf/oppstilling. Dette presenteres lekkert i appen. Solid, god og pålitelig!

Descent-computeren støtter dykking med en eller flere gasser inkludert nitrox og trimix, og har et mulighet for mange sikkerhetsalarmer for fridykking/apnea og dykking. Med den nye Garmin T1 trådløs sender (tilleggsprodukt) kan du få flasketrykket på opp til fem flasker rett på computeren. Descent-serien har et bredt utvalg treningsmoduser, så for deg som har en variert, aktiv livsstil er disse verdt det de koster. Vi har testet Descent Mk1 og Mk2 til fridykking over lengre tid, og kan anbefale disse på det sterkeste.