FRIDYKKERKOKKENE - TORSK MED MANGOSALAT

To av landets ivrigste fridykkere, er også glimrende kokker, og deler her sine favorittoppskrifter fra havet. 

Artikkelen er fra 2015, av Nils-Yrje Kirste

Nils-Yrje Kirste bor ut mot havet, vest for Bergen. Arbeider som landbrukskonsulent i Bergen kommune, og er interessert i alt som kan spises og/eller drikkes. Med en fot i landbruket og en svømmefot i havet, er det mangt som står på menyen. Motto: "Får jeg ikke mat, kan jeg like gjerne daue".

Tore Hugdahl bosatt nær Nesttun, men har i en årrekke blitt dratt vestover mot Øygarden og havets matfat. Han liker å lage nye smaksopplevelser, med det beste naturen har å tilby. Det gjelder å være prøvende og uredd i matlaging. Tips: En oppskrift er et forslag, ikke fasit.

 - - -

TORSK MED MANGOSALAT

Forfriskende sommeroppskrift

Dette trenger du - for to personer:

• Ca 400gr torskefilet

• Sitrongress

• En mango

• Ett granateple

• En løk

• En kvast fersk koriander

• Gurkemeie og safran

 

Sånn gjør du:

- Torskefileene legges i langpanne oppå sitrongresset og kryddres 50/50 gurkemeie og safran (ikke blanding)

- Stekes på 200 grader ca 10min

Salat:

- Mango kuttes i småbiter - granateple åpnes og frøene brukes i salaten - løken kuttes i småbiter -

- Til slutt finkuttes koriander og has i salaten (bruk ca en halv kjøpeplante) Alt blandes godt i bolle.

Velbekomme.