FRIDYKKERKOKKENE - TORSK MED MANGOSALAT
To av landets ivrigste fridykkere, er også glimrende kokker, og deler her sine favorittoppskrifter fra havet.
Av Nils-Yrje Kirste
Nils-Yrje Kirste bor ut mot havet, vest for Bergen. Arbeider som landbrukskonsulent i Bergen kommune, og er interessert i alt som kan spises og/eller drikkes. Med en fot i landbruket og en svømmefot i havet, er det mangt som står på menyen. Motto: "Får jeg ikke mat, kan jeg like gjerne daue".
Tore Hugdahl bosatt nær Nesttun, men har i en årrekke blitt dratt vestover mot Øygarden og havets matfat. Han liker å lage nye smaksopplevelser, med det beste naturen har å tilby. Det gjelder å være prøvende og uredd i matlaging. Tips: En oppskrift er et forslag, ikke fasit.
- - -
TORSK MED MANGOSALAT
Forfriskende sommeroppskrift
Dette trenger du - for to personer:
• Ca 400gr torskefilet
• Sitrongress
• En mango
• Ett granateple
• En løk
• En kvast fersk koriander
• Gurkemeie og safran
Sånn gjør du:
- Torskefileene legges i langpanne oppå sitrongresset og kryddres 50/50 gurkemeie og safran (ikke blanding)
- Stekes på 200 grader ca 10min
Salat:
- Mango kuttes i småbiter - granateple åpnes og frøene brukes i salaten - løken kuttes i småbiter -
- Til slutt finkuttes koriander og has i salaten (bruk ca en halv kjøpeplante) Alt blandes godt i bolle.
Velbekomme.