FRIDYKKERKOKKENE - FISKEKARBONADER

To av landets ivrigste fridykkere, er også glimrende kokker, og deler her sine favorittoppskrifter fra havet. 

Artikkelen er fra 2015

Nils-Yrje Kirste bor ut mot havet, vest for Bergen. Arbeider som landbrukskonsulent i Bergen kommune, og er interessert i alt som kan spises og/eller drikkes. Med en fot i landbruket og en svømmefot i havet, er det mangt som står på menyen. Motto: "Får jeg ikke mat, kan jeg like gjerne daue".

Tore Hugdahl bosatt nær Nesttun, men har i en årrekke blitt dratt vestover mot Øygarden og havets matfat. Han liker å lage nye smaksopplevelser, med det beste naturen har å tilby. Det gjelder å være prøvende og uredd i matlaging. Tips: En oppskrift er et forslag, ikke fasit.

 - - -

Litt eksperimentering er sunt, men selv mener jeg kanskje at jeg har gått litt langt denne gangen. Etter 10 år med kamskjellplukking er dette førse gangen jeg har klart å fjerne meg fra "kamskjell naturell", men jeg ser at med en nensom hånd kan kamskjellets fine smak forsiktig tilføres noe nytt.

 

Du trenger:

Kamskjell, ca 200 gram
rød paprika, ca 2 skiver
chilli pulver., ca 1/4 ts
mel, ca 2 ss

 

Lag purrè av paprika og chilli. Kjør så alt i en kjøkkenmaskin eller kvern. Vær forsiktig så det ikke blir for finkornet! Konsistensen skal være slik at det kan formes (små) kaker.

Stek på sterk varme i smør.

Den gode kamskjellsmaken blir selvsagt litt svekket, men får samtidig sødme fra paprikaen og litt punch fra chillien. Kan spises slik de er, eller serveres oppå en liten bit loff.