FRIDYKKERKOKKENE - FISKEFINGRE

To av landets ivrigste fridykkere, er også glimrende kokker, og deler her sine favorittoppskrifter fra havet. 

Artikkelen er fra 2015

Nils-Yrje Kirste bor ut mot havet, vest for Bergen. Arbeider som landbrukskonsulent i Bergen kommune, og er interessert i alt som kan spises og/eller drikkes. Med en fot i landbruket og en svømmefot i havet, er det mangt som står på menyen. Motto: "Får jeg ikke mat, kan jeg like gjerne daue".

Tore Hugdahl bosatt nær Nesttun, men har i en årrekke blitt dratt vestover mot Øygarden og havets matfat. Han liker å lage nye smaksopplevelser, med det beste naturen har å tilby. Det gjelder å være prøvende og uredd i matlaging. Tips: En oppskrift er et forslag, ikke fasit.

 - - -

FISKEFINGRE

Vi kan dessverre takke oss selv, og de store ferdigmatprodusentene for at mange retter har fått en lav stjerne. Dersom du er villig, kan du gjennoppdage hvor brilliante disse klassikerne egentlig er -og ikke hvor hverdagslige de er blitt gjort!

 

- Filèten dyppes i en bolle med pisket egg, så oppi en bolle med strøkavring.

- Så kan man ha presset hvitløk sammen med smøret når det brunes, før filètene legges oppi.

- Stekes på middels varme ca 5 minutter pr side. Hvitløken blir sprø og knaser ekstra mellom tennene -samtidig som den gir en deilig spiss til torsken.

 

Denne oppskriften fungerer nok best med selvskutt/selvfanget torsk!!! Fisketær" kan oppstå av seg selv hvis fiskefingrene deler seg, eller blir laget i småversjoner. Det gjør det morsommere for de minste og spise. (Barneversjonen bør nok være uten hvitløk) 100% av alle spurte barn likte denne retten!