PROBLEMER MED UTLIGNING OG TETTE BIHULER

Når sola begynner å varme igjen er det ulogisk nok mange som begynner å bli forkjølet. At lufta fylles med pollen gjør det ikke lettere for mange.

Mellom de luftfylte bihulene i pannebeinet har du noen relativt trange luftkanaler. Veggene i disse luftkanalene har en slimhinne som har en lei tendens til å svulme opp og produsere slim når du er fokjølet.

Vanligvis foregår utligningen av disse hulrommene uten at du legger merke til det. Når luftkanalene blir tette derimot vil du kjenne det fort!

 

 

Her er 10 kjerringråd mot tette bihuler:

1. Ta en kopp saltvann (fra sjø eller kok sammen salt og vann). Legg deg på ryggen og trekk forsiktig saltvannet inn gjennom nesen. Bruk evt. bukkehorn som fåes kjøpt på apotek.

2. Kok opp vann, for ekstra effekt tilsettes vademecum eller eucalyptus. Ta kjelen av ovnen, legg et kjøkkenhåndkle over hodet og bøy deg over kjelen. Kjøkkenhåndkle er for at dampen ikke skal forsvinne. Pust inn dampen noen minutter til du kjenner det begynner å løsne.

3. Kutt ut nesespray som påvirker slimhinnene. Nesesprayen er veldig effektiv umiddelbart, men over tid er den helt ubrukelig.

4. Spis rå ingefærrot. NB! kan påvirke magen.

5. Smør inn området rundt nesebein og forpannen med peppermynte eller eucalyptusolje. Denne oljen øker blodsirkulasjonen i området den blir påsmurt og bidrar til å dempe produksjonen av slim.

6. Kutt ut kumelksprodukter (drikkemelk, ost, yoghurt, iskrem). Leger, homopater, ernæringsterapauter og akupuntører vil anbefale deg å kutte dette helt ut for en kort (eller lengre) periode.

7. Snyt, ikke snufs!

8. Unngå å gå brått over i annen temperatur. Fra varmt til kaldt eller motsatt.

9. Spis sunt!

10. Ta en tur i fjellet og pust frisk luft.