Reisebrev fra Lofoten - del 2

Reisebrev fra Lofoten - del 2

Tekst og foto på land: Ida Strand
Undervannsfoto: Aleksander Nordahl, ettpust.com

  


Lofoten og Vesterålen, over vann og under overflaten.

Været snudde som ventet og vi fikk nydelige dager i Lofoten og Vesterålen. Det er ikke uten grunn Lofoten trekker turister fra hele verden. Her kan man klatre og dykke, surfe, padle og gå på fjelltur, leie båt og fiske eller bare nyte synet av mektige fjell som skyter opp fra havet. Attpåtil under midnattsol.

Snorkle og dykketur i Nyksund innfridde, vi fikk en luftig fjelltur og noen mindre fjellturer, noen dager med bading og SUP-brett, og vel hjemme drømmer vi oss tilbake. Og mi kjære bestemor blir ikke yngre, så det var godt å spise lefse, drikke kaffe og høre stemmen og se smilet hennes igjen. «Jeg skjønner ikke hvorfor turister kommer hit» sa min bestemor engang. «Her er jo bare stein og fjell». Hun koste seg med å se på turistene, men skjønte ikke hva de så på. For oss er det den fineste plassen på jord. Men vi har jo ikke slitt her som de gamle.

 

Bestemor og meg på stranda like ved der hun bor nå.Barnevakt og utflukt til Nyksund

Vi er som regel stasjonert sør i Lofoten så det var kjekt med en tur fra sør til nord i Lofoten og videre oppover i Vesterålen! For disse to halvslitne småbarnsforeldrene var også alenetiden de fire timene i bilen gjennom et vakkert og majestetisk landskap en luksus. En mulighet for en god prat, hvile, et lite eventyr!
Før vi dro hadde vi bestilt tur med Nyksund Artic Ocean Adventures. Veien til Nyksund er smal og svingete og villere enn noe av det vi hadde kjørt på så langt i Lofoten og Vesterålen. Da vi kom frem ble vi tatt godt imot på kaia. Aleksander Nordahl og gjengen hadde full kontroll på fridykkerutstyr til alle oss som hadde meldt oss på turen og vi var snart plassert på rekke og rad i ribben.

 

Instruksjoner og godt humør før avgang.

Så suste vi avgårde med ribben. Turen gikk til en bortgjemt sandstrand. Turkist hav, masse krabber og stor, nydelig tareskog. For ektemannen som er ny med snorkling og fridykking var det perfekt med en snorkletur. Han fikk også hjelp og veiledning til å dykke og hadde sine første dykk ned under overflaten.

 

Gøy å dykke ned under taren!

 

Tareskogen er fantastisk og sikten god. Høye tarestammer med tett tare vokser opp fra bunnen og skjuler en verden under taren.

Etter dykketuren bød Nyksund Artic Ocean Adventures på vafler, kaffe og utstilling med Nordahls vakre undervannsfotografier inkludert i opplevelsen. 


Vi så hval fra land to ganger, og en sel, under oppholdet i Lofoten. Men under vann har jeg til gode å se de større sjødyra.

Nå blir det hjem og teste harpun så fort som mulig. Denne dama vil ut på nye undersjøiske eventyr!

Når dagen i Nyksund var over vendte vi snuta, eller bilen, tilbake mot Lofoten. Deilige feriedager gikk alt for fort, men etter to uker tett i tett i hus med mange (finfine) folk, er det ikke helt feil å komme hjem til egen stue heller! Over og ut!

Hilsen Ida

 

Nedenfor litt bilder fra Lofotenturen:

Deilig med fjelltur og bading!


Bølgebrus og kveldssol.


Sup var gøy for store og små, og plutselig svømte en diger torsk under oss litt lenger ute!

 


Tukist hav, rorbuer og fjell.Turen opp på Reinebringen er luftig og med en fantastisk utsikt.Kveldstur til stranda.

Tilbake til bloggen